Testujemy menu na Fine Dininig Week czyli Albertina

Już we wtorek, 23 sierpnia, startuje kolejna edycja Restaurant Week, tym razem w odsłonie fine dininig. Do 30 sierpnia, będziecie mieli możliwość spróbować specjalnie na tę okazję przygotowanego pięciodaniowego menu z aperitifem w cenie 119 PLN. W akcji udział biorą najlepsze krakowskie restauracje, wyróżnione przez przewodniki Michelin i Gault & Millaut. Jako Ambasadorzy Restaurant Week, mieliśmy możliwość przedpremierowego przetestowania menu degustacyjnego w restauracji Albertina. Jeśli wciąż wahacie się czy skorzystać z oferty Fine Dining Week, bądź też nie wiecie którą restauracje wybrać, gwarantujemy Wam, że z Albertiny nie wyjdziecie rozczarowani. Zaskakujące połączenie czarnego ravioli z owocami morza z barszczem czy fenomenalny deser: jaśminowe crème brûlée z lodami z rokitnika, to tylko część doznań które czekają na Was w Albertinie. Oprócz pięciu dań festiwalowych restauracja poczęstuje każdego gościa Fine Dining Week wypiekanym na miejscu pieczywem, zmieniającym się każdego dnia festiwalu amuse bouche i słodkim intermezzo w postaci lodów z czerwonego wina. Poniżej znajdziecie relację zdjęciową z kolacji.

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - wejście

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - prosecco

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - pieczywo

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Tatar z wędzonego pstrąga

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Pstrąg Ojcowski / Cydr / Opieńki / Wędzony owczy ser

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Zupa z buraka / Czarne ravioli / Krewetki / Małże / Ośmiorniczki

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Perliczka, pasternak, lody rozmarynowe

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Lody z barbaresco/porzeczka/jadalna ziemia

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Sandacz / Masło homarowe / Kurki / Chrzan / Rukiew wodna

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - deser - Mrożony crème brûlée / Jaśmin / Dynia / Agrest / Lody z rokitnika

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - stół

Kraków - Albertina - Fine Dining Week - Mrożony crème brûlée / Jaśmin / Dynia / Agrest / Lody z rokitnika

Dziękujemy organizatorom Restaurant Week i restauracji Albertina za zaproszenie na degustację.

Podziel się na
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter