Czy kuchnia hotelowa da się lubić czyli kolacja blogerów w RBG Bar&Grill Kraków

Na początku grudnia miałam okazję testować nową kartę restauracji hotelu Park Inn, RBG Bar & Grill, w Krakowie. W bardzo już świątecznej atmosferze spróbowaliśmy sałatek, zupy dyniowej, dwóch rodzajów makaronu, pozycji mięsnych i rybnych, a także deseru. Wszystkie dania, których miałam okazję spróbować, były smaczne, ale jeśli miałabym wybrać trzy to postawiłabym na aksamitna zupę dyniową z mlekiem kokosowym, makaron garganelli z borowikami i pieczony filet z sandacza z bekonowym chipsem. Nie były to może dania wybitne i odkrywcze, ale jadło się je z nieukrywaną przyjemnością. Jedyny mankament to ceny. Rozumiem, że restauracje hotelowe rządzą się swoimi prawami, ale ceny proponowane przez RBG z pewnością nie zachęcą do odwiedzin zwykłych krakowian. Za to goście hotelowi, nie będą tą kuchnią rozczarowani.

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - sandacz z boczkiem

Kraków - Park Inn - sałatki z cieciorką i fetą

Kraków - Park Inn - sałatki z cukinią i mozzarellą

Kraków - Park Inn - Bułeczki

Kraków - Park Inn - Bułeczki i sałatka z cieciorki

Kraków - Park Inn - Makaron z cukinią

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - CZARNE TAGLIOLINI- z cukinią, czosnkiem, pomidorami i parmiggiano

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - makarony

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - kurczak z kalafiorem i groszkiem cukrowym

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - wołowina

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - kurczak

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - śliwki pod kruszonką

Kraków - Park Inn - RBG Bar&Grill - śliwki pod kruszonką - deser

Kraków - Park Inn - szef kuchni

MENU

RBG Bar & Grill Krakow, ul. Monte Cassino 2, Kraków.

Podziel się na
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter