Wiosna w ogrodzie czyli prezentacja nowej karty w Hilton Garden Inn Kraków Airport
Kiedy wśród pięciu miejsc polecanych na lunch w Krakowie wymieniliśmy restaurację hotelu Hilton Garden Inn Krakow Airport, kilka osób zżymało się, że to nie Kraków, i co to w ogóle za pomysł, żeby wysyłać kogoś na lunch na lotnisko. Tymczasem, po ostatniej kolacji degustacyjnej, w której mieliśmy przyjemność uczestniczyć tydzień temu, jesteśmy jeszcze bardziej przekonani, że to restauracja godna polecenia nie tylko na lunch, ale i na kolację. Tym bardziej, że od centrum miasta dzieli ją tylko kilkanaście minut podróży pociągiem. Propozycje dań w wiosennej karcie, przygotowanej przez szefa kuchni, Miłosza Kowalskiego z zespołem, pełne są niecodziennych połączeń i często zaskakują formą podania nie tylko całej potrawy, ale i poszczególnych składników. Tak jak i podczas poprzedniej kolacji, nie raz zaskoczeni byliśmy smakiem i mieliśmy problem z rozpoznaniem wszystkich składników danej potrawy, sprytnie przebranych w niecodzienne kolory i formy. Wierzymy, że szef kuchni jeszcze niejednym nas zaskoczy, a tymczasem zapraszamy Was do obejrzenia galerii zdjęć z kolacji.
Aperitif: Truskawki, szparagi z crudo i serem pecorino z truflą.
Pre starter 1: Podwędzane szyjki rakowe, majonez, sosna.
Pre starter 2: Gunkan maki z wołowiną
Starter zimny: Żołądki gęsie, żurawina, granat.
Starter ciepły: Kalafior, przegrzebek, sosna.
Intermezzo: Sorbet limoncello.
Danie rybne: Bonito, słonecznik, cukinia, komosa ryżowa.
Danie mięsne: Królik, szczaw, smardz, sos maślany, czosnek niedźwiedzi.
Deser: Figa, orzech włoski, bratek.
Dziękujemy restauracji hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport za zaproszenie na kolację.