Wiosna w ogrodzie czyli prezentacja nowej karty w Hilton Garden Inn Kraków Airport

Kiedy wśród pięciu miejsc polecanych na lunch w Krakowie wymieniliśmy restaurację hotelu Hilton Garden Inn Krakow Airport, kilka osób zżymało się, że to nie Kraków, i co to w ogóle za pomysł, żeby wysyłać kogoś na lunch na lotnisko. Tymczasem, po ostatniej kolacji degustacyjnej, w której mieliśmy przyjemność uczestniczyć tydzień temu, jesteśmy jeszcze bardziej przekonani, że to restauracja godna polecenia nie tylko na lunch, ale i na kolację. Tym bardziej, że od centrum miasta dzieli ją tylko kilkanaście minut podróży pociągiem. Propozycje dań w wiosennej karcie, przygotowanej przez szefa kuchni, Miłosza Kowalskiego z zespołem, pełne są niecodziennych połączeń i często zaskakują formą podania nie tylko całej potrawy, ale i poszczególnych składników. Tak jak i podczas poprzedniej kolacji, nie raz zaskoczeni byliśmy smakiem i  mieliśmy problem z rozpoznaniem wszystkich składników danej potrawy, sprytnie przebranych w niecodzienne kolory i formy. Wierzymy, że szef kuchni jeszcze niejednym nas zaskoczy, a tymczasem zapraszamy Was do obejrzenia galerii zdjęć z kolacji.

Aperitif: Truskawki, szparagi z crudo i serem pecorino z truflą.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - prosciutto crudo, sery

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - prosciutto crudo

Pre starter 1: Podwędzane szyjki rakowe, majonez, sosna.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków AirpoKraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Podwędzane szyjki rakowe, majonez, sosnart -

Pre starter 2: Gunkan maki z wołowiną

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Gunkan maki z wołowina

Kraków - Hote Hilton Garden Inn Kraków Airport - sushi z wołowiną

Starter zimny: Żołądki gęsie, żurawina, granat.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - starter zimny - Żołądki gęsie, żurawina, granat

Starter ciepły: Kalafior, przegrzebek, sosna.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - starter ciepły - Kalafior, przegrzebek, sosna

Intermezzo: Sorbet limoncello.Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - intermezzo - sorbet limoncello

Danie rybne: Bonito, słonecznik, cukinia, komosa ryżowa.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Bonito, słonecznik, cukinia, komosa ryzowa

Danie mięsne: Królik, szczaw, smardz, sos maślany, czosnek niedźwiedzi.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - danie mięsne - Królik ,szczaw, smardz, sos maślany, czosnek niedźwiedzi

Deser: Figa, orzech włoski, bratek.

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Figa, orzech włoski, bratek

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Miłosz Kowalski

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Piotr Kocimski

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - Krakowski Makaroniarz

Kraków - Hote Hilton Garden Inn Kraków Airport - otwieramy pudełka

Kraków - Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport - lemoniady

Dziękujemy restauracji hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport za zaproszenie na kolację.

Podziel się na
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter