Widelcowe podsumowanie numer 95 – grudzień 2019/ styczeń 2020

W barze Niewódka możecie spróbować kraftowych nalewek w pięciu smakach.

Wydarzyło się w Krakowie (19 -31 grudnia 2019):

20 grudnia, otwarto bar Niewódka.

23 grudnia, otwarto bar Fast Noodles przy ulicy Pijarskiej.

27 grudnia, otwarto Neon przy ulicy Brzozowej.

29 grudnia, restauracja Voila zakończyła działalność w starej lokalizacji. Czekamy na ogłoszenie nowej.

29 grudnia, ogłoszono zamknięcie restauracji Horai.

W grudniu zakończyła działalność restauracja Na POLE.

Wydarzy się w Krakowie (1-15 stycznia 2020):

2 stycznia, warsztaty latte art w Tociekawa.

3 stycznia, cupping Nord Coffee Roasters w Tekturze.

3 stycznia, otwarcie restauracji Współwinni przy ulicy Armii Krajowej.

4 stycznia, otwarcie restauracji Solna 1, w miejsce zamkniętej w grudniu restauracji Na POLE

10 stycznia, warsztaty aeropress w Tociekawa.

10 stycznia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty sushi.

10 stycznia, w Wine Concept, Dalmacki Testament i Istria Koreniki. Degustacja komentowana.

11 stycznia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni japońskiej – ramen.

11 stycznia, w Szkole Sommelierów, Podstawowy kurs wiedzy o winie.

11 stycznia, w Cafe Manggha, Japonia na talerzu – edycja herbaciana.

14 stycznia, w Szkole Sommelierów, WSET Level 1.

15 stycznia, w restauracji Biała Róża, Slow Food Masterclass.

Co dalej?

Na Zabłociu powstaje Galeria Tortów Artystycznych.

Na rogu Kazimierza Wielkiego i Urzędniczej powstaje pizzeria Vicenti.

Wciąż czekamy na otwarcie M22  przy ulicy Miodowej 12.

Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.