Widelcowe podsumowanie numer 94 – grudzień 2019

Ramen to najlepszy podkład pod sylwestrowe harce i najlepszy środek na kaca.

Wydarzyło się w Krakowie (1 -18 grudnia 2019):

6 grudnia, na placu Szczepańskim, otwarto Bubble Toast.

6 grudnia, na Kazmierzu, otwarto restaurację Folga.

6 grudnia, otwarto indyjską restaurację Manjuriani.

8 grudnia, otwarto HUA HE SUSHI&special przy ulicy Wielopole.

9 grudnia, zamknięto Platz.

Wydarzy się w Krakowie (19-31 grudnia 2019):

Jarmark Bożonarodzeniowy, wystartował z końcem listopada i potrwa do 26 grudnia.

19 grudnia, w barze Radocha, Wino, Szubat, Kumys, czyli co piją w dawnych Republikach ZSRR?

19 grudnia, we Flomaro, Raclette party.

19 grudnia, w barze Lustra, degustacja: The best of.

20 grudnia, otwarcie baru Niewódka.

20 grudnia, cupping w Knitted Coffee.

20 grudnia, Świąteczna Degustacja Win na Smętnej 8.

20 grudnia, w Wine Concept, Świąteczna degustacja win wyjątkowych.

21 grudnia, Chodźże na tort! 30. rocznica Slow Foodu na Targu Pietruszkowym.

21 grudnia, Spacer: Szlakiem kazimierskich knajp we współczesnej literaturze.

21 grudnia, w Kantynie Zabłocie, dekorowanie pierników dla najmłodszych.

22 grudnia, w Urban Coffe, Szwedzki Stół Dripów.

27 i 28 grudnia, wielkie otwarcie Neona przy ulicy Brzozowej.

31 grudnia, kolacje Sylwestrową zjeść możecie, między innymi, w Taju, Yatai Sushi Otsumami Bar, Białej Róży, restauracji Art, Zakładce, Vintage, Halickiej, Filipa 18, restauracji Voila, Molam, Brasserie Olympique, Bistro Bazaar czy w GMT.

Co dalej?

Na Zabłociu powstaje Galeria Tortów Artystycznych.

Na rogu Kazimierza Wielkiego i Urzędniczej powstaje pizzeria Vicenti.

Wciąż czekamy na otwarcie M22  przy ulicy Miodowej 12.

Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.