W marcu jak w garncu czyli widelcowe podsumowanie numer 76 – luty/ marzec 2019

Wydarzyło się w Krakowie (15 lutego- 1 marca 2019):

18 lutego otwarto Massolit Bakes przy ulicy Targowej (Stare Podgórze).

23 lutego, przy placu Nowym 4 otwarto drugi lokal Pizzatopia

23 lutego, otwarto The Dog Kiosk przy ulicy Meiselsa, w którym znajdziecie słynne hot-dogi.

Wydarzy się w Krakowie (2-15 marca 2019):

Otwarcie Baru Wschód już w ten weekend 2 i 3 marca.

To również ostatni weekend działalności Zenitu. Będziemy tęsknić!

2 marca, warsztaty kuchni koreańskiej w COOLinarium.

2 marca, w Massolicie, Z winem dookoła Hiszpanii czyli
degustacja win z Penedes, Rias Baixas, La Mancha, Ribera del Duero, Priorat i Rioja.

2 marca, w Kuflach i widelcach, kraftowe parowanie piwa z jedzeniem.

2 marca, w Magazynie Wina, degustacja: Wina Imperium Brytyjskiego.

3 marca, w GMT, niedzielne herbaciane śniadanie z Muratem Kornaevem.

3 marca, w Starej Zajezdni, Krakowskie zapusty.

3 marca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty: wegańska podróż do Azji.

5 marca, w Kuflach i widelcach, wydarzenie food and beer pairing.

6 marca, w Szkole Sommelierów, Masterclass zrozumieć style porto.

7 marca,w Lutomski.wino, degustacja win białych: Podróż przez Węgry.

7 marca, w Słonecznym Kredensie, w cyklu Czwartkowe wieczory przy winie, warsztaty z degustacją: Czego wino nie lubi?

8 marca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty dla kobiet: Women Michelin Food.

8 marca, w WINE&more, degustacja win musujących i prezentacja marki Caudalie.

8 marca, w Lutomski.wino, degustacja: 8 kobiet na 8 marca.

8 marca, w Magazynie Wina, kolacja z sumem.

8 marca, w barze Dobry Rok, degustacja win.

9 marca, w Szkole Sommelierów, masterclass czyli degustacja komentowana win z Bordeaux.

10 marca, w Musso Sushi, warsztaty sushi dla dzieci.

13 marca, w Trattorii Venezia, Akademia Kocham Wino.

14 marca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty: Maroko z jarzynami.

15 marca, w Szkole Sommelierów, Masterclass VDP – zrozumieć wina niemieckie.

Co dalej?

Na Ruczaju powstaje restauracja portugalska Tasca Ruczajnik. Otwarcie w kwietniu.

Przy ulicy Rajskiej powstaje tajska restauracja Molam.

Na Zabłociu powstaje nowy lokal śniadaniowy La Baguette.

Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.

Podziel się na
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter