Widelcowe podsumowanie nr 111 – powrót ogródków

Kreska Mąki krk
Na zdjęciu dzisiejsza pizza z nowootwartej pizzerii Kreska Mąki.

OTWARCIA I ZAMKNIĘCIA:

W styczniu zamknięto restaurację Babbaluci i zapiekanki Imbramowskie.

3 stycznia ponownie ruszył Veganic na Karmelickiej.

13 stycznia ruszył Tajczan.

23 stycznia ruszył Olif – Grek do domu i Karachi Pakistan Food.

26 stycznia otwarto pizzerię EnHa.

5 lutego ruszył Hello Bangkok.

14 lutego, otwarto Nalej Se na Zabłociu.

10 marca otwarto tapas bar La Cana.

11 marca otwarto pizzerię Arredata.

16 marca otwarto TreViet Food&Bubble Tea przy ulicy Szlak.

26 marca otwarto Jinling Dumpling.

26 marca otwarto Muhabbet na Brzozowej. Udało mi się już spróbować jednej z pozycji z menu i na pewno wrócę, żeby zjeść przy stoliku.

30 marca otwarto piekarnię Wiejskie Chleby.

21 kwietnia wystartowało Junk Food Krk.

8 maja ruszył Targ Ekosfera Stara Piekarnia

10 maja otwarto restaurację z kuchnią śródziemnomorską Nono.

14 maja otwarto Kreskę Mąki przy ulicy Nadwiślańskiej.

14 maja otwarto piekarnię Miejską przy ulicy Kalwaryjskiej.

15 maja otwarcie Szklanek na Kazimierzu.

15 maja rusza Gul Gul, miejsce, którego sercem będzie wino.

W weekend 15-16 maja powraca Resto Bar Ogień.

15 maja, powraca Bezogródek w wersji tropical spot.

15 maja powraca też Lastriko.

21 maja, otwarcie Hype Parku przy ulicy Kamiennej.

Pizzeria Olio nadal czeka na otwarcie.

Na ulicy Stolarskiej, w sąsiedztwie Pimiento powstaje restauracja Nami, efekt współpracy szefa kuchni Taiyo Jung i restauracji Pimiento.

Na Zabłociu powstaje Arcymonka.

Do powrotu szykuje się Meat&Go.

WYDARZY SIĘ (15-31 MAJA 2021):

Oczywiście największym wydarzeniem 15 maja 2021 będzie otwarcie ogródków i tarasów. Sprawdzajcie informację bezpośrednio na stronach lokali, bo nawet te, które do tej pory nie miały ogródka teraz organizują zewnętrzne miejsc siedzące jeśli to tylko możliwe.

15 maja, Cheder zaprasza na urodzinowe śniadanie szabatowe.

15 maja, otwarcie sezonu w Arenie Garden.

16 maja, pierwsza majowa edycja Art& Food Bazar.

20 maja, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni włoskiej.

22 maja, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni greckiej.

27 maja, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty Italia dla roślinożerców.

Od 28 do 30 maja na Zabłociu, Wege Festiwal w Hali LIpowa.

28 maja, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty Wegański street food dookoła świata.

29 i 30 maja, kolacja degustacyjna w Foldze.

30 maja, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni koreańskiej 6.0.