Wakacji czas czyli widelcowe podsumowanie numer 62– lipiec/ sierpień 2018

Co nam umknęło w poprzednich podsumowaniach?

Pod koniec czerwca, przy ulicy Krakowskiej otwarto ROOKI Tahini & Coffee.

1 lipca otwarto kawiarnio – piekarnię MAK Bread & Coffee na Kazimierzu.

Na początku lipca ruszyła Huta Mięsa czyli pyszne kanapki z Miejscówki pod NCK.

Wydarzyło się w Krakowie (16-31 lipca 2018):

17 lipca ruszył Beef Burger Bar przy ulicy Tomasza.

18 lipca otwarto wreszcie Shrimp House przy ulicy Starowiślnej.

18 lipca otwarto punkt kawiarniany 1882 Street Coffee pod NCK.

20 lipca otwarto Monkey Business – Pizza & More przy ulicy Brodzińskiego.

24 lipca otwarcie sklepu Little India przy ulicy Starowiślnej.

W drugiej połowie lipca otwarto nową Tekturę przy ulicy Paderewskiego (w miejsce Psa Pianisty.

27 lipca otwarto Słoneczny Kredens przy ulicy Karmelickiej. To kawiarnia, minibistro, sklep z produktami sycylijskimi, węgierskimi, wina z Włoch, Węgier i Polski, rzemieślnicze piwa, wine bar bez korkowego(!),a także miejsce szkoleń i degustacji.

30 lipca otwarto nowy punkt Good Lood na Prądniku Białym.

Wydarzy się w Krakowie (1-15 sierpnia 2018):

2 sierpnia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty ryby i owoce morza w kuchni azjatyckiej

3 sierpnia,  w restauracji Gęś w dymie w Laskowej, spróbować będzie można menu degustacyjnego, którego tematem przewodnim będą ryby i owoce morza przywiezione przez szefa kuchni z Wenecji.

3 sierpnia,  w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty przygotowywania burgerów.

4 sierpnia,  czwarte urodziny obchodził będzie Zacny Burger Milordzie. Z tej okazji przewidują różne promocje.

4 sierpnia 2018, Piknik Krakowski nad zalewem Nowohuckim.

4 i 5 sierpnia, Street Food Polska Festival przed Galerią Kazimierz.

5 sierpnia 2018, Piknik Krakowski w Parku Decjusza.

6 sierpnia, w Youmiko Sushi, pożegnanie Pawła i Natalii.

10 sierpnia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty przygotowywania pho, bibimbapu i stir fry w wersji wegańskiej.

11 sierpnia 2018, Piknik Krakowski nad zalewem Nowohuckim.

11 sierpnia, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni greckiej.

12 sierpnia 2018, Piknik Krakowski w Parku Decjusza.

15 sierpnia,  w Tandoori Flame, obchody indyjskiego dnia niepodległości.

Co dalej?

Na Kazimierzu powstaje restauracja Chałka.

Do startu szykuje się food truck z piwem Krakoski Hultaj.

W parku Zabłocie powstaje restauracja Stacja Zabłocie.

Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.