Sezon nie całkiem ogórkowy czyli widelcowe podsumowanie numer 61– lipiec 2018

Co nam umknęło w poprzednich podsumowaniach?

 

Wydarzyło się w Krakowie (1-15 lipca 2018):

1 lipca otwarto Tempura Truck przy ulicy Dajwór 21.

1 lipca otwarto lodziarnię Miodzio Lodzio przy ulicy Orlińskiego.

4 lipca miało miejsce ponowne otwarcie restauracji Del Papa, która zmieniła swoje wnętrza, ale nie kuchnię.

6 lipca, otwarto Montana Burger & Hot Dog.

7 lipca, otwarto Novum Bistro przy ulicy Lubicz.

Wydarzy się w Krakowie (16-30 lipca 2018):

Od 16 lipca, Bonjour Cava przy Dolnych Młynów świętować będzie drugie urodziny. Z tej okazji, przez cały tydzień, czekać na Was będzie dużo ciekawych promocji.

16 lipca, w Fiorentinie, kolacja towarzysząca koncertowi Kent Nagano i Orchestre symphonique de Montréal.

17 lipca rusza Beef Burger Bar przy ulicy Tomasza.

19 lipca, degustacja win francuskich w La Petite France , a w Galerii Anna spotkanie pod hasłem: Wino w Biblii.

W dniach 19-22 lipca na Mały Rynek powróci Festiwal Spowalniania Czasu..

20 lipca, w restauracji Gęś w dymie w Laskowej będzie można spróbować menu degustacyjnego inspirowanego kuchnią staropolską

20 lipca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty: wegańska podróż do Włoch.

21 lipca 2018, Piknik Krakowski w Parku Bednarskiego.

20 lipca, w Pastrami Deli, warzywo z pastrami – warsztaty z Dominiką Wójciak.

22 lipca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty sushi.

22 lipca 2018, Art & Food Bazar na Starym Kleparzu.

22 lipca 2018, Piknik Krakowski w Parku Krakowskim.

24 lipca, otwarcie sklepu Little India przy ulicy Starowiślnej.

26 lipca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty z wołowiny.

28 lipca, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni włoskiej.

28 lipca 2018, Piknik Krakowski w Parku Bednarskiego.

29 lipca 2018, Piknik Krakowski w Parku Krakowskim.

Co dalej?

W miejscu Psa Pianisty powstaje druga Tektura.

Do startu szykuje się food truck z piwem Krakoski Hultaj.

W parku Zabłocie powstaje restauracja Stacja Zabłocie.

Przy Starowiślnej powstaje również Shrimp House. Otwarcie miało być w maju, ale się nie udało. W czerwcu tez nie. Czekamy dalej. W sumie to nie wiem czy jeszcze czekamy? 😉

Przy ulicy Brodzińskiego powstaje Monkey Business- Pizza & More, gdzie poza klasyczną włoską pizzą posmakować można amerykańskiej Deep Dish Pizza, czyli tak zwanej “Chicago Pizza”. Otwarcie ma nastąpić jeszcze w lipcu.

Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium

Podziel się na
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter