Witaj szkoło czyli widelcowe podsumowanie numer 64– sierpień/ wrzesień 2018

Kraków - Fine Dining Week - Restuaracja ARt

Jeszcze do 9 września potrwa Fine Dining Week. Na zdjęciu jedno z dań głównych w restauracji Art.

Co nam umknęło w poprzednich podsumowaniach?

Pod koniec lipca otwarto A ONE Indian Vegetarian & Vegan Restaurant przy ulicy Warszawskiej.

Wydarzyło się w Krakowie (16-31 sierpnia 2018):

17 sierpnia, otwarto Chałkę przy ulicy Meiselsa. W Chałce, firmowanej przez Piekarnię Mojego Taty, przez cały dzień zjecie śniadania na słodko i na słono.

17 sierpnia, w Truckarni, miało miejsce oficjalne otwarcie food trucka Nova Polska. W menu oczywiście kuchnia polska, pstrągi, schabowe i żurek.

Wydarzy się w Krakowie (1-15 września 2018):

29 sierpnia wystartował Fine Dining Week. Festiwal potrwa do 9 września.

1 i 2 września przed Galerią Kazimierz znów staną food trucki w ramach Street Food Polska Festival.

1 i 2 września,  w restauracji Gęś w dymie w Laskowej, menu degustacyjne – gęsina.

2 września, w Zakręconej Kawiarence przy ulicy Trynitarskiej, spotkanie: Hashimoto da się lubić? czyi o diecie w chorobach tarczycy.

2 września, w Parku Krakowskim, Retro Piknik Krakowski.

3 września, w Krakowskiej Szkole Restauratorów, kurs dla kucharzy II stopnia.

4 września, w Walentina Resto Bar, warsztaty kuchni palestyńskiej.

5 września, w szkole Sommelierów, WSET Level 1 Intensywny.

6 września, w winiarni Dobry Rok, degustacja win z doliny Rodanu.

Od 7 do 9 wrzesnia, na placu Wolnica, odbywać się będzie 25. Krakowskie Miodobranie.

W dniach 7-8 września, impreza z okazji zamknięcia Wielochmielu na Wielopolu.

9 września, na Starym Kleparzu, jesienny Art&Food Bazar.

9 września, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty kuchni japońskiej: ramen.

10 września, w Krakowskiej Szkole Restauratorów, kurs barmański II stopnia.

10 września, w Szkole Sommelierów, WSET Level 3 Award in Wine.

14 września, w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty: Klasyki Bliskiego Wschodu.

15 września,  w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty Wege Bliski Wschód.

15 września,  w Kulinarnych Kreacjach, warsztaty Współczesna Kuchnia Bliskowschodnia.

15 września, w Szkole Sommelierów, podstawowy kurs wiedzy o winie.

15 września, trzecie urodziny obchodzi Akita Ramen. Z tej okazji szykują dla Was kilka niespodzianek.

Co dalej?

Do startu szykuje się japoński wege food truck: BUBU ARARE.

Przy Błoniach powstaje Błonia Bistro.

Do startu szykuje się food truck z piwem Krakoski Hultaj.

W parku Zabłocie powstaje restauracja Stacja Zabłocie.

Więcej informacji na temat dużych wydarzeń kulinarnych w Krakowie w kolejnych miesiącach znajdziecie oczywiście w kalendarium.

Podziel się na
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter