Złotnicka świnia i żabnica czyli wieczór w studio Twój Kucharz

To był niezwykle intensywny weekend. W sobotę przygotowywaliśmy pizzę ze Szromem w Oświęcimiu, w niedzielę degustowaliśmy różnorakie dania i wino na Najedzeni Fest, a w poniedziałek, na ukoronowanie weekendu (wiem, wiem, że to już następny tydzień), spotkaliśmy się w studio Twój Kucharz aby wspólnie pogotować, napić się wina, pośmiać i porozmawiać.Kraków - Twój Kucharz - Szromu - Najedzeni Fest

Szef studia, Bartłomiej Płócienniak, jak zwykle przygotował na tę okazję same przysmaki. No dobrze, trochę mu pomogliśmy. Szczególnie w jedzeniu. 😉 Gwiazdami wieczoru były: żabnica z komosą ryżową, porem, esencją z czosnku niedźwiedziego i cytrynowym kawiorem z tapioki oraz złotnicka świnia ( w postaci żeberek) z młoda kapustą, chipsem z ziemniaka, buraczkami i esencjonalnym sosem. Dla takich wieczorów można polubić poniedziałki!IKraków - Twój Kucharz - Bartłomiej PłócienniakKraków - Twój Kucharz - pory na maśleKraków - Twój Kucharz - pory w sous videIKraków - Twój Kucharz - przygotowanie żabnicy Kraków - Twój Kucharz - smażenie żabnicy Kraków - Twój Kucharz - żabnica z komosą ryżową - wykańczanie talerza Kraków - Twój Kucharz - żabnica z komosą ryżową Kraków - Twój Kucharz - żeberka Kraków - Twój Kucharz - żeberka w sous vide Kraków - Twój Kucharz - chipsy na mandolinie Kraków - Twój Kucharz - podgrzewanie sosu - Ania Kraków - Twój Kucharz - obsmażanie żeberek - MAgda Kraków - Twój Kucharz - obsmażanie żeberek Kraków - Twój Kucharz - żeberka ze złotnickiej świni z młodą kapustą Kraków - Twój Kucharz - żeberka ze złotnickiej świniKraków - Twój Kucharz - Asia i Staszek