Sardynia na Rynku Głownym czyli wydarzenie promujące miasto Cagliari

W ostatni poniedziałek miałam okazję uczestniczyć w zorganizowanym przez Włoską Izbę Handlową-Przemysłową w Polsce wydarzeniu promującym Sardynię i jej stolicę Cagliari. Wydarzenie miało miejsce restauracji hotelu Bonerowski przy Rynku Głównym. Zarówno pierwsza część, opowiadająca o Cagliari za pomocą słów i obrazów, jak i druga część, muzyczna, pozwoliły nam wzbogacić swoją wiedzę o tym regionie, ale my, kulinarni pasjonaci  wyczekiwaliśmy przede wszystkim części trzeciej, gastronomicznej. Wtedy wreszcie spróbowaliśmy tradycyjnych potraw i typowych smaków Sardynii przygotowanych przez eksperta gastronomii Marco Ghię. Mnie do wizyty na Sardynii długo przekonywać nie trzeba, wystarczy kawałek pecorino, oliwki z Parteolli i kieliszek sardyńskiego wina, i już kupuję bilet na samolot! Czego jeszcze spróbowaliśmy tego wieczoru, możecie przekonać się oglądając zamieszczoną poniżej galerię zdjęć. To co, kiedy jedziemy spotkać flamingi?Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska - wino - oliwki - kiełbasa z Campidano

Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska - oliwki z Parteolli - kiełbasa z Campidano

Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska - cebula - kucharz - Marco Ghia

Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska - oliwa

Promocja Cagliari - kucharz- Sardynia - Marco Ghia - Kraków - Bonerowska - Fregola - makaron - szafran

Promocja Cagliari - kucharz- Sardynia - Marco Ghia - Kraków - Bonerowska

Promocja Cagliari - Fregola - makaron -szafran- Kraków - Bonerowska

Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska - papryczki

Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska - makaron - malloreddus

Promocja Cagliari - malloreddus - makaron -chleb - Kraków - Bonerowska

Promocja Cagliari - Pecorino - miód - Kraków - Bonerowska

Promocja Cagliari - Pecorino - Moscato - Kraków - Bonerowska

Promocja Cagliari - kucharz- Sardynia - Marco Ghia - Kraków - Bonerowska - malloreddus - makaron - salsiccia

Promocja Cagliari - Kraków - Bonerowska